1-0 Rönnberg 1'

2-0 Sadik (rp) 4'

3-0 oma maali 56'

3-1 Adam 58'

JäPS nappasi täyden pistepotin Koivusaaren kotiavausottelussaan kaatamalla maantieteellisesti lähimmän kilpakumppaninsa PK-35:n lukemin 3-1. Ottelun salama-alku ratkaisi lopulta pelin järvenpääläisten iskiessä kaksi maalia ensimmäiseen viiteen minuuttiin.

Ensimmäinen puoliaika:

Katsojat olivat saaneet hädin tuskin istutettua itsensä Koivusaaren siirtokatsomoihin, kun JäPS jo pöllytti maaliverkkoja: PK avasi avauspotkunsa pitkällä, jonka Gullit Zolameso sai vaivatta purettua vasempaan laitaan Justus Holopaiselle. "Jusse" otti ottelun kenties silkkisimmän haltuunoton ilmasta eteenpäin ja jatkoi syötön hyvin taustalta nousseelle Linus Rönnbergille - leikkaus sisään ja pallo tyylikkäästi alakulmaan. Tilanne 1-0 kun pelikellossa oli n. 24 sekuntia.

Shokkihoito jatkui vain jokusen minuutin myöhemmin: Hedi Khayatin nappisyöttö laitaan tavoitti Noah Kaijasillan, jonka keskitys osui Pallokerho-puolustusta käteen rangaistusalueella - pallo pilkulle. Irfan Sadik upotti rangaistuspotkun ja Ykkösliigakauden ensimmäisen maalinsa varmasti oikeaan alakulmaan. Neljäs peliminuutti ja tilanne jo 2-0.

Maalien jälkeen pallonhallinta siirtyi enemmän vierasjoukkueelle, ja punamustat pääsivätkin useampaan vaaralliseen maalintekopaikkaan. JäPSin onneksi viimeistely kuitenkin ontui ja vahvan ottelun pelannut ja kymmenen torjuntaa tilastoinut Joona Tiainen sai myös pidettyä pallon verkon perukoilta. Myös kotijoukkue pääsi alun jälkeen hyville tekopaikoille - pääosin vastahyökköyksistä. Pallo saatiinkin kolmannen kerran maaliin asti, mutta tilanne kuitenkin liputettiin paitsioksi. Vauhdikas puoliaika ei kuitenkaan tarjonnut enempää maaleja.

Toinen puoliaika

Palloseura aloitti toisen jakson myös vahvasti ja vaarallisia hyökkäyksiä saatiin luotua useampia, toistaiseksi tuloksetta. JäPSin ensimmäinen vaihto tehtiin puolustuspäähän Amos Ramströmin loukatessa nilkkansa, jolloin seuraikoni Roope Autio siirtyi tilalle puolustuslinjaan.

56. minuutilla myös maalihanat jälleen aukesivat. Ottelun parhaaksi valittu Tino Palmasto teki hienon nousun ja pelasi pallon laitaan Hedi Khayatille. Laituri toimitti erinomaisen keskityksen kohti Irfan Sadikia, mutta pallo kimposi maaliin katkomaan tulleesta Tuukka Andbergista. Tilanne 3-0, ja ilmassa oli jo ratkaisun tuntua.

Kauaa eivät JäPS-kannattajat kerenneet kuitenkaan myhäillä, kun omissa jo soi. Pari minuuttia edellisestä Foday Manneh sai oikeassa laidassa pallon. Laadukas keskitys tavoitti Yassin Adamin maalin edestä, joka pääsi vapaasti puskemaan pallon reppuun. 58' - 3-1.

Järvenpääläiset eivät takaiskusta kuitenkaan lannistuneet vaan saivat pelin pidettyä hyvin kurissa lukuunottamatta muutamaa hyvää Pallokerho-hyökkäystä. Reilun tunnin pelin jälkeen JäPS suoritti neloisvaihdon ja tiivisti samalla puolustustaan - panostus tuntui siirtyneen vielä vahvemmin vastahyökkäyspelaamiseen. Ottelun loppuvaiheessa katsomossa kerettiin vielä säikähtää, kun helsinkiläisten tarkka veto oli livahtaa alakulmaan, mutta Tiainen venyi loistavaan torjuntaan. Näin ollen loppuvaiheen taistelu riitti, ja hienon esityksen jälkeen kolme pistettä jäi Järvenpäähän ja Jampan hornankattilaan.

- Pelissä oli paljon hyviä asioita, joita ollaan harjoiteltu. Pallon kanssa ollaan välillä vielä vähän hermostuneita, mutta uskon että näiden voittojen myötä saadaan myös tätä puolta parannettua. Välillä futiksessa pitää myös taistella ja tänään pelaajat taisteli ottelun lopun tosi hyvin, summasi JäPSin valmentaja Erol Ates mietteitään pelistä.

Tärkeät ensimmäiset pisteet saatiin hankittua kotiavauksessa, ja kauden Kickoff-tilaisuus JäPSin olohuoneessa eli Eikan Pankissa päästiin startattaamaan myös voitokkain tunnelmin. Ottelutahti jatkuu tästä tiheänä - JäPS on keskiviikkona 24.4.klo 18:30 jälleen tositoimissa Koivusaaressa, kun vastaan asettuu Salon Palloilijat. Tervetuloa lehtereille!